תהליך קבלת פטור בשלבים

1

הערכת סיכויים ומילוי פרטים

2

השלמת נתונים וטפסים רלוונטיים

3

תשלומים – אגרה ופתיחת תיק

4

הגשת הבקשה לפטור ממס הכנסה

5

המתנה לקביעת/החלטת הועדה

6

מתן החלטה בבקשה/תביעה

7

ריכוז טפסים לפטור ממס והעברה לרשות המיסים

8

קבלה ומימוש הפטור, או דחייה והגשת ערר בתהליך נפרד

"מבקר המדינה קבע* כי על רשות המסים להחזיר מיליארדי שקלים לציבור וזאת בין היתר בשל כשלים חמורים בכל הקשור למיצוי זכויות הציבור בתחום המס !"

* מדובר בהליך פטור ממס הכנסה בשל מצב רפואי (אשר מאפשר בין היתר לקבל החזרי מס עד 6 שנים לאחור ממועד הגשת הבקשה) ולא בהליך רגיל של החזרי מס !

כמה מילים על ההליך

רצוי מאד לנהל את ההליך באמצעות ידע מקצועי ונסיון מקצועי מתאים !
למרבה הצער, זכאים/ות רבים אינם מודעים לזכאותם לפטור ממס ואף אינם מודעים לאופן קבלת ומימוש הפטור.. לכן רצוי מאד לבצע את כל התהליך באמצעות Smart Rights המורכבת ממומחים בעלי ידע וניסיון מתאימים ! ההליך מורכב בין היתר מבירור המצב הרפואי, הגשת תביעה בצירוף מסמכים רלוונטיים ובהם בין היתר טפסי תביעה (בצירוף הצהרה), כתב ויתור סודיות רפואית, תשלומים לרבות אגרה ודמי פתיחת תיק, ותיעוד רפואי רלוונטי. כעבור מספר שבועות/חודשים, תתקבל החלטת הועדה הרפואית בענין. במידה ונמצאתם זכאים לפטור ממס הכנסה, תקבלו על כך הודעה מתאימה מפקיד השומה, ובמקביל ובהתאם לנתונים הקיימים/מדווחים נגבה שכר טרחה. על מנת לקבל פרטים משלימים, ניתן להיכנס לאתר רשות המסים בכתובת הבאה: Taxes.gov.il.

הנחיות כלליות

תהליך קבלת הפטור מתבצע עפ"י המפורט בטופס 169. Smart Rights, בעזרת המערכת היחודית העומדת לרשותך למילוי הטופס, תגיש אותו עבורך ללא כל טרחה מצדך (לאחר תשלום אגרה הממשלתית ועמלת טיפול). 

מחובתנו להביא לידיעתך את הדרישות המלאות למילוי הבקשה. 

הנחיות למילוי בקשה לקביעת אחוזי נכות לצורך פטור ממסים (בהתאמה לטופס 169) 

1 .הפטור ממס עפ"י סעיף 9 (5) לפקודת מס הכנסה, ניתן לעיוור או לנכה שנקבעה לו נכות בשיעור של 100% או נכות בשיעור של 90% לפחות, מחמת שלקה באיברים שונים והאחוז האמור הוא תוצאה של חישוב מיוחד של הליקוי באיברים השונים (בשיטת האחוז הפוחת), שבלעדיו היה נקבע אחוז נכות של 100% לפחות ובתנאי שתקופת הנכות היא 185 ימים לפחות.

2 .אם נקבעו לך אחוזי נכות כאמור, לפי אחד החוקים המפורטים בסעיף 3 לטופס "בקשה לקביעת אחוזי נכות לצורך פטור ממסים" (טופס 169), הינך זכאי לפטור ממס כאמור. לצורך מימוש הפטור יש לפנות לפקיד השומה עם פרוטוקול הועדה.

3 .אם לא נקבעה נכותך עפ"י אחד החוקים האמורים, או שנקבעה נכותך בשיעור הנמוך מהנדרש לצורך פטור ממס הכנסה, אחוז הנכות יקבע ע"י ועדה רפואית של מס הכנסה המתקיימת במוסד לביטוח לאומי.

4 .לצורך הבדיקה הרפואית, יהיה עליך לשלם למוסד לביטוח לאומי את הוצאותיו. התשלום הינו עבור הבדיקה ונקבע ע"י המוסד לביטוח לאומי. שובר התשלום יינתן לך ע"י פקיד השומה. לאחר התשלום, עליך לצרף לטופס הבקשה את שובר התשלום, חתום ע"י הבנק.

5 .לשם העברת הבקשה לטיפול במוסד לביטוח לאומי, הינך מתבקש להמציא למשרדנו את המסמכים הבאים:

 א. טופס "בקשה לקביעת אחוזי נכות לצורך פטור ממסים" (טופס 169) לאחר שמולאו בו כל הפרטים הנדרשים.

 ב. כל המסמכים הרפואיים המתייחסים לבקשתך כגון: חוות דעת רפואיות, סיכומי מחלות, צילומי רנטגן, תוצאות בדיקות רפואיות וכיו”ב.

 ג. יש להגיש טופס ויתור על סודיות רפואית (עמוד 4 לטופס 169 המצ"ב) חתום בארבעה העתקים, אחרי שמולאו בו כל הפרטים הנדרשים.

 ד. קבלה על תשלום ההוצאות של המוסד לביטוח לאומי, כפי שנקבעו ע"י המוסד.

 לידיעתך: אי פירוט ליקוי או פגימה בטופס 169 וכן העדר מסמכים רפואיים, עלולים לגרום לאי קביעת אחוזי נכות בגין הליקוי או  הפגם.

6 .המסמכים שתמציא לנו, יועברו על-ידינו לסניף המוסד לביטוח לאומי הסמוך למקום מגוריך.

7 .הזמנה להתייצב בפני הוועדה הרפואית תישלח אליך עם פירוט המועד והמקום, ע"י המוסד לביטוח לאומי. אם לא תתייצב בפני הוועדה במועד הנקוב בהזמנה, או במועד אחר שקבעה, מבלי שהודעת למוסד לביטוח לאומי על-כך בכתב, לפחות 4 ימים לפני המועד, או מבלי שנתת סיבה מתקבלת על הדעת לאי התייצבותך, רואים את בקשתך כאילו לא הוגשה.

 בקשה מחדש לקביעת אחוזי נכות כרוכה בתשלום הוצאות.

 אם הינך מסכים שהוועדה הרפואית תקבע את אחוזי הנכות לפי המסמכים שהגשת, ללא נוכחותך, יש לציין זאת במקום המיועד לכך בטופס הבקשה (טופס 169).

 יצויין כי הוועדה רשאית לזמן אותך לבדיקה על אף הסכמתך הנ"ל.

לידיעתך: יתכן שתוזמן למספר רופאים, בהתאם למומחיות הנדרשת עפ"י הליקויים והמחלות שהמצאת לגביהם מסמכים.

8 .לאחר שהוועדה הרפואית תקבע את אחוזי הנכות, תקבל מהמוסד לביטוח לאומי הודעה על אחוזי הנכות שנקבעו לך.

 במקביל, תיקך הרפואי יועבר להמשך טיפול במשרד פקיד השומה.

עם סיום הטיפול, תקבל ממשרד פקיד השומה הודעה בכתב, בצירוף העתק פרוטוקולי הדיונים.




לבדיקת זכאותכם

לחצו כאן