למה כדאי לי לנהל את ההליך?
אזרחים רבים, מחוסר ידיעה או מסיבה אחרת, אינם מממשים את זכותם לפטור ממס הכנסה בשל סיבות רפואיות.
קיים הבדל שרבים אינם מודעים לו בין "נכות רפואית" שעיקרה הכרה בקיומן של מחלות ובעיות רפואיות, לבין "נכות תפקודית" שעיקרה הכרה ברמת הפגיעה בכושר העבודה או התפקוד.
ההליך למימוש הזכות ל"נכות רפואית" יכול להביא לחסכון משמעותי ביותר בתשלום מסים ובכך לתרום לרווחת הזכאי ולאיכות חייו.
מימוש הזכות באמצעות Smart-Rights הוא פשוט, יעיל ביותר, שווה לכל נפש, ואינו מחייב מפגשים ובזבוז זמן, והכל תוך שמירת סודיות כמחויב.
הסבר:
בעלי הכנסה החייבת במס הכנסה אשר נקבעה להם נכות רפואית בשיעור של100% או 90% ומעלה לפי חישוב מיוחד, עשויים להיות זכאים לפטור ממס הכנסה על הכנסה מיגיעה אישית, על הכנסה שאינה מיגיעה אישית, ואף להחזרי מס רטרואקטיביים עד 6 שנים. הפטור ממס הכנסה ניתן עד לתקרה הנקבעת בכל שנת מס (ב-2022 כ-400,000 ₪ מיגיעה אישית).
לפיכך:
מי שעבר מאירוע רפואי משמעותי או סובל מכזה בהווה או מצירוף של כמה אירועים ברמה מסוימת, ואינו מוגדר עדיין כבעל אחוזי נכות על-פי אחד החוקים הקיימים, או שנקבעו לו אחוזים נמוכים מהסף ועבר אירוע רפואי נוסף, או שהינו עיוור, יכול לפתוח בהליך לקבלת הפטור ולהנות מחיסכון ניכר ממס הכנסה.
שימו לב ! הכרה בנכות רפואית יכולה גם לאפשר הנחות נוספות במיסי ארנונה ועוד ע"י פניה לגורמים המתאימים.
דוגמאות לחיסכון כתוצאה מהפטור:
גבר שנקבעו לו 100% נכות רפואית ותקופת הנכות שלו עלתה על 365 יום, השתכר בשנת 2019 סך של 120,000 ש"ח (10,000 ₪ בחודש ברוטו) מיגיעה אישית.
הוא קיבל פטור ממס על כל סכום הכנסתו כי היא נמוכה מהתקרה.
החסכון השנתי : כ- 7800 ש"ח (עפ"י מחשבון מס הכנסה כולל 2.5 נקודות זיכוי)
אישה שנקבעו לה 100% נכות רפואית ותקופת הנכות שלה עלתה על 365 יום, השתכרה בשנת 2016 סך של 400,000 ש"ח (כ-33,000 ₪ לחודש) מיגיעה אישית.
היא קיבלה פטור ממס על כל סכום ההכנסה, שהיה נמוך מסכום התקרה להכנסה מיגיעה אישית בשנה זו - 608,400 ש"ח.
החסכון השנתי: כ-93,000 ₪ (עפ"י מחשבון מס הכנסה כולל 3 נקודות זיכוי)
למה דווקא SMART RIGHTS?
SMART RIGHTS הוקמה על מנת לסייע לכל אדם לממש את זכויותיו בצורה נוחה, חכמה, יעילה, הוגנת ומקצועית !
באמצעות אתר האינטרנט של SMART RIGHTS תוכלו להעריך ולנהל את הליך מימוש הזכויות מבלי לבזבז זמן יקר ולהטריח עצמכם בהגעה לפגישה או המתנה בתור לנציג/רופא !!
לצורך כך, פיתחה החברה מערכת מיוחדת אשר מאפשרת לכל פונה להעריך סיכויים לפטור, כאשר בהמשך ואם הסיכויים מוערכים כטובים, ניתנת האפשרות לבחור ולהמשיך בהליך לצורך הגשת והשגת הפטור.
SMART RIGHTS קשובה לקשיי הפונים ובעיקר לתלונות החוזרות ונשנות על שכר הטרחה הגבוה בהליכי מימוש זכויות מול המוסד לביטוח לאומי ובגישה חברתית שכר הטרחה המבוקש הינו נמוך באופן משמעותי מהמקובל.
בהתאם לגישה זו, שכר הטרחה עבור פתיחת תיק והגשת הבקשה יעמוד על 180 ש"ח (כולל מע"מ) וזאת במקום הסכומים הנהוגים כיום אשר נעים בין 1,500 ל- 2,500 ש"ח בהליכים מסוג זה (יצוין שאפילו בתביעות מול ביטוח לאומי, נקבע בחוק שכר טרחה של 936 ש"ח לצורך פתיחת תיק כך שמדובר בסכום ריאלי והוגן).
גם שכר הטרחה עבור התגמולים אשר יתקבלו (בעבר ובעתיד) יעמוד על 10% (בתוספת מע"מ) בלבד – שיעור נמוך מכל האחרים הנהוגים בשוק (אשר נעים בין 15% ל- 25%).
מה עלות ההליך?
הערכת הסיכויים הראשונית של סיכויי קבלת הפטור נעשית ללא תשלום (אך עם חיוך) 😊
לאחר מכן ובין היתר בהתאם להחלטת הפונה ושיקול דעת החברה, יועבר סך של 679 ש"ח המהווה תשלום עבור אגרת ועדה רפואית לפטור ממס המתקיימת בביטוח הלאומי, ותשלום נוסף של 180 ש"ח (כולל מע"מ) כדמי טיפול להגשת הבקשה (לפטור ממס הכנסה) לפקיד השומה / רשות המסים .
יצוין, כי מאגרת הועדה הרפואית פטורים עיוורים נושאי תעודה מתאימה ונכים בשעור 100%.
בנוסף, לאחר השגת הפטור, ישולם ל- SMART RIGHTS שכר טרחה בשיעור 13% (בתוספת מע"מ כחוק) מסכומי החזר המס על מס ששולם בעבר ומסכומי הפטור העתידי ממס כפי שידווח ל- SMART RIGHTS.
חשוב לציין שהסכומים הנ"ל הנם עבור הגשת הבקשה בלבד והסכומים אינם כוללים פעולות וגם/או הוצאות נוספות, לרבות ייצוג בועדה או הליכי ערעור.
מה פרק הזמן שנמשך ההליך?
מכיוון שמדובר בהליך בירוקרטי אשר תלוי בגורמים חיצוניים, לא ניתן לדעת בדיוק את פרק הזמן הנדרש להליך. בד"כ מדובר בהליך אשר נמשך מספר חודשים (ובהערכה בין ארבעה חודשים עד שנה).
דוגמאות לאישורים והטבות שניתנים במקרי הצלחה וקבלת פטור
איני רוצה ללכת לועדות רפואיות – מה עושים?
בהתאם לנהלים ולטפסים הקיימים, ניתן לבקש מהועדה הרפואית לקבל החלטה על סמך התיעוד הרפואי ולכן ברוב המקרים לא יהיה צורך בהגעה לועדות רפואיות.
מה סכום הפטור?
בהתאם לנתוני רשות המסים, נכון לשנת 2019, סכום הפטור השנתי עומד על כ- 400,000 ש"ח להכנסה שנתית.
מהי תקופת הפטור?
בהתאם להחלטת הועדה הרפואית, עובד שכיר יוכל להנות מהפטור למשך כל חייו ובנוסף להנות מקבלת החזר כספי עד 6 שנים קודם לשנה בה הוגשה הבקשה (החזר רטרואקטיבי).
עצמאי יוכל להנות מהפטור עד 3 שנים קודם לשנה בה הוגשה הבקשה.
מי רשאי להגיש את התביעה?
עקרונית, כל מי שמשלם מסים, לרבות ובעיקר מס הכנסה.
האם אהיה זכאי לפטור גם במקרה בו אני עובד/מקבל הכנסות?
כן ! החוק נועד לעודד זכאים וזכאיות אשר משתלבים במעגל העבודה או כאלה אשר משלמים מס הכנסה.
האם ניתן לקבל פטור חלקי?
כן. במידה ותיקבע נכות זמנית לתקופה העולה על 184 ימים בשנה, ניתן יהיה לדרוש פטור חלקי באופן מתאים.
האם ניתן להנות מהפטור גם במקרה בו מקבלים קצבת נכות (דוגמת נכות כללית או נכות מעבודה)?
עקרונית כן, אך כל מקרה צריך להיבחן. חשוב גם לבדוק אם הפונה משלם מסים כלשהם.
ט.ל.ח. - למען הסדר הטוב יובהר ואף יודגש כי הנתונים באתר הם כלליים ואין לראות בהם ייעוץ משפטי או כל פרט עליו ניתן להסתמך.